Przeznaczenie lokalu
gastronomia
Instalacje elektryczne
aparat domofonu, aparat telefoniczny
Data aktualizacji
2024-03-09
WILSON'S NIERUCHOMOŚCI KOMERCYJNE
Do wynajęcia lokal gastronomiczny ok 300m2 wraz z zapleczem ok. 200m2 w okolicach Hali Mirowskiej w Warszawie. Na poziomie -1 znajduje się zaplecze ok.180m2 (mroźnia, chłodnia, przygotowanie, zaplecze socjalne dla pracowników)
Wcześniej lokal pełnił także funkcję gastronomiczną - w lokalu pozostało wyposażenie
ZALETY:
* Najemca może liczyć na okresy zwolnienia z płatności czynszu podstawowego
* Najemca może liczyć na partycypację właściciela w kosztach aranżacji lokalu
LOKALIZACJA:
Lokal w dobrze wyeksponowanym budynku. Widoczność od strony głównej ulicy
W sąsiedztwie biurowców, banków, centrum medycznego, hoteli, sklepów, i budynków apartamentowych
- liczne przystanki autobusowe i tramwajowe
- stacja Metra Rondo ONZ ok. 500m spacerem
- stacja Metra Plac Bankowy ok. 500m spacerem
OPIS:
* wcześniej w lokalu była restauracja
* ogródek przed lokalem
* wejście do lokalu bezpośrednio z chodnika
* duże przeszklone witryny,
* klimatyzacja
* wysokość ok. 4 m
* Instalacja elektryczna / okablowanie komputerowe / światłowód
* parking dla rowerów,
KOSZTY NAJMU:
Powierzchnia najmu netto: ok. 290m2 netto / ok. 316m2 brutto m2 netto
stawka czynszu: 25,50 euro/m2 (ok. 109,65 zł/m2 przy 1 euro = 4,3 zł)
koszty eksploatacyjne: 31 zł/m2 netto
Czynsz za miejsce parkingowe podziemne 165.00 €
Współczynnik powierzchni wspólnych (%) 8.14
Współczynnik miejsc postojowych 1 / 80
Minimalny okres najmu: 3 lata
Najemca opłaca media w lokalu wg. zużycia / liczników
Kaucja: 3 miesięczny czynsz + koszty eksploatacyjne + VAT
orientacyjny koszt stały najmu:
Czynsz 316 m2 x 25.50 euro/m2 = 8 058 euro / ok. 34 650 zł (netto + VAT miesięcznie)
Koszty eksploatacyjne: 316 m2 x 31 zł/m2 = 9 796 zł (netto + VAT miesięcznie)
Łącznie koszt stały ok. 44 446 zł netto + VAT miesięcznie
Koszt najmu zaplecza (poziom -1 ) to kwestia bezpośrednich rozmów z właścicielem obiektu
Zapraszam na prezentację !!!